Diensten

Veiligheid en noodstroomvoorzieningen

Installing Smoke Detector At Home

Brandmeldinstallaties

Een goede brandmeldinstallatie is een belangrijke schakel in de keten van veiligheids-voorzieningen die de gebruiker van een pand moet treffen. Het zorgt er voor dat een brand in een vroeg stadium wordt gesignaleerd. Voor brandveiligheid in bedrijfspanden gelden verschillende weteen, regels en afspraken.

De KIWA certificering voor het installeren van brand en ontruimingsinstallaties bied u als klant de zekerheid over de kwaliteit van de installatie.

Fire exit

Noodverlichting

Noodverlichting is er in de eerste plaats om bij spanningsuitval een gebouw veilig te kunnen verlaten. Het slet mensen in staat (gevaarlijke) processen veilig te beeindigen, zich te orienteren op hun omgeving en de weg naar de dichtstbijzijnde nooduitgang te vinden. Noodverlichting helpt paniek te voorkomen en verkleint de veiligheidsrisico’s. Volgens de bouwwetgeving is de eigenaar van een gebouw aansprakelijk voor de noodverlichtingsinstallatie, volgens de Arbowet de werkgever. Een goed ontwerp, aanleg en onderhoud helpt u hierbij.

shutterstock57150835_srcset-large

Noodstroomvoorzieningen

Het aanleggen van een noodstroomvoorziening stelt u in staat om kritische bedrijfsprocessen te laten continueren in geval van een stroom uitval. Als een bedrijf stil komt te liggen heeft dit immers direct financiele gevolgen. Maar ook voor het behouden van computerdata of het blijvend laten werken van kassasystemen zijn noodstroom- of backupsystemen van essentieel belang.

200610073PNPECEEconnections_srcset-large
network cables RJ45 connected to a switch

(LED)licht- en krachtstroominstallaties

Datanetwerk

Deze installaties zijn de basis van de elektrotechnische installatie van uw gebouw. Functionaliteit, flexibiliteit, energiebesparing, comfort, veiligheid en zekerheid zijn hierbij belangrijke items. Storingen daarentegen, veroorzaken veel ongemak en schade. Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn daarom van essentieel belang. Het ontwerpen en installeren van licht- en krachtinstallaties vraagt om vakkennis, ervaring en oog voor installatiebeheer. Een elektrische installatie dient te voldoen aan bepaalde veiligheidseisen en keurmerken om gevaarlijke situaties te voorkomen.

In de huidige bedrijfspanden van klein tot groot zijn datanetwerken niet meer weg te denken. Zowel bedraad als een draadloos wifinetwerk voor gebruik van data en telefonie, zijn essentieel voor het in stand houden van de ICT-infrastructuur en de daaraan gekoppelde kritische bedrijfsprocessen. Deze moeten zorgvuldig en vakkundig aangelegd worden. Van het aansluiten van de panelen in de patchkasten tot bekabelen en monsten van de wall-outlets.

Veiligheid staat voorop

LogoNEN0_srcset-large
Lobby entrance with turnstile in a business center building
iStock000019776793Large_srcset-large

NEN3140

De Nederlandse wet stelt dat elektrische installaties en apparaten veilig moeten zijn en dat werkzaamheden met of aan deze installaties veilig moeten worden uitgevoerd. NEN 3140 voorziet in de nodige bepalingen die u kunt gebruiken om hieraan te voldoen. Het laten uitvoeren van een NEN 3140 keuring aan uw installatie is de best mogelijke manier om aan de relevante wet- en regelgeving te voldoen.

Toegangscontroles

Toegangscontrole is bijna letterlijk het controleren en beheren van de toegang tot uw pand of een specifoek gedeelte van uw pand. In plaatsd van de oude slot- en sleutelmethode, wordt uw pand nu elektronisch beveiligd via een toegangscontrolesysteem, met speciale elektronische sleutels en lezers in plaats van de gewonen sloten en sleutels. U bepaalt wie, waar en wanneer iemand toegang heeft tot en binnen uw gebouw.

CCTV

U wilt weten wie er voor de deur staat, uw bedrijventerrein overzien en eventiele ongewenste bezoekers afschrikken. Een camerabewakingssysteem geeft inzicht, overzicht en bewaakt preventief iw eigendommen. Daarnaast heeft u met camerabewaking altijd een back-up achter de hand. Zodat u achteraf kunt zien wie er in uw pand of op uw terrein actief zijn geweest. Alles bij elkaar geeft dat een veilig gevoel, want met onze toepassingen kunt u uw bedrijfspand met een gerust hart achterlaten.